02 March 2011

Sansür

Custom Domainler engellendiği zaman herkesin yaptığı gibi A ve CNAME kayıtlarımı değiştirip yayına devam edebilirdim, yapmadım. Blogspot'a geri döndüm. Bu sefer Blogspot'a erişim kapatıldı. Şimdi kolayca herşeyimi Wordpress'e taşıyabilir, oradan devam edebilirim, ama yine yapmayacağım, çünkü sansür yüzünden bloga ayar çekmeye çalışmak bana kendimi oyuncak gibi hissettiriyor. Sansüre ses etmeyip onu delecek yöntemler bulmaya, onunla yaşamayı öğrenmeye çalışırsam daha da derine batacağımı biliyorum. Bu yüzden Çizittirik'i hiçbir yere taşımayacağım. Ben geri adım atmayacağım, onlar atacak.

Not: Bunu yazabilmek için DNS değiştirmek zorunda kaldım. Yasak kalkana kadar da bir daha yazı/çizim göndermeyeceğim, çünkü DNS değiştirmek de kaçmaktan başka birşey değil.

3 comments:

  1. umarım içindeki paylaşma dürtüsünü kontrol edebilirsin. bencede kaçmakla aynı şey ama bazen engellerin "engel" olamaması bunu koyanlara iyibir hakaret oluyor

    ReplyDelete
  2. bence hepimiz yazmaya devam etmeliyiz. yasakların bizi durduramadığını göstermek için.

    ReplyDelete
  3. @Emreksyon & @Elif: İnanın ben de bu ikilemde kaldım ama artık kendi bloguma yorum yazmak için dns kullanmak zorunda olmak kanıma çok dokunuyor. Çizmeye, yazmaya elbette devam, ama burada paylaşım yapmak için sanki suçluymuşum gibi çeşitli numaralara başvurmak artık istemedim. Kullananlara hiçbir lafım yok, farkındalık daha önemli elbette ancak genele baktığımda o farkındalık bana yeterli gibi gelmiyor. Bunun için biraz sansürün etkisini blogumu takip edenler de hissedebilsin istedim; yazarları sitelerine giremediği için blogların birden susması/susturulması farkedilsin istedim. Ha burada şimdilik sustum diye başka platformlarda sesim çıkmıyor değil elbet. =)

    ReplyDelete